Tietoja minusta

Oma valokuva
Anjala, Finland
ahlqvist.taina@gmail.com "Klikkaa" kuvat auki, näkyy paremmin...

torstai 27. lokakuuta 2011

Kummitustalo


Valokuvatorstai: kummitustalo
http://inspis.vuodatus.net/
Tää on oikeesti kummitustalo. Anjalan kartano, tunnetaan paremmin Wreden kartanona. Kartano tuli Wreden suvulle kun Henrik Wrede pelasti vuonna 1605 Kirkholman taistelussa, lähellä Riikaa Kuningas Kaarle IX:n hengen. Uhraten oman henkensä. Kartanossa sanotaan Mathilda Wreden kummittelevan. Monet väittävät sen jopa nähneensäkin. Mathilda oli Wreden suvun jäsen, joka eli 1864-1928. Mathilda tunnetaan erityisestä läheisyydestään vankeihin. Anjalasta löytyy myös hautausmaa, johon on haudattu Wreden sukua. Tällä hautausmaalla sijaitsee myös muistokivi, jonka Kakolan vangit veistivät Mathildan muistoksi. Hautausmaalla kerrotaan tapahtuvan paljonkin yliluonnollisia asioita ja itsekin olen siellä nuorena viettänyt useamman yön ja kokenut mitä merkillisimpiä asioita ; )

12 kommenttia:

Ari kirjoitti...

Muistan jostain lukeneeni Anjalan kartanossa kummittelee.. :)

kaari3 kirjoitti...

Taytyy heti lisätä matkalistalle! Yötä tuskin uskallan siellä olla!

Taina kirjoitti...

Harmittavaa kyllä, että tää kartano suljettiin tänävuonna täysin ja nyt se siellä tammikujan päässä hiljalleen rapistuu.

arleena kirjoitti...

Talo on siis jäänyt nyt vallan kummituksien haltuun. Toivottavasti ei lahoa paikoilleen, vaan joku ymmärtäisi pitää siitä huolta

Elegia kirjoitti...

Komea kartano ja oli todella mielenkiintoista lukea talon taustoista. Ihka oikea kummitustalo siis! Tuolla olisi mielenkiintoista päästä käymään!

kaari3 kirjoitti...

Ikä kohtalo! Löytäisipä se uuden omistajan!

Taina kirjoitti...

Taitaa olla mahdoton ostaa, omistajana kun (ilmeisesti) on museovirasto.

Taina kirjoitti...

Seuraavassa postauksessa lisää tarinaa asiaa sivuten.

Anonyymi kirjoitti...

Onko myllykoskel tai rautakorvessa mitään kummitustaloja? :D Olis kiva käydä jossakin..

Taina kirjoitti...

Jaa-a, empä tiedä onko. Montaa legendaa tältä seudulta en ole ainakaan kuullut. Melkein ne kummitukset asustaa täälläpäin Kaakon kulmaa tuolla Anjalassa...ehkä.

Anonyymi kirjoitti...

Venäläiset haluis ostaa ton rakennuksen muuta en tiedä:) Tullut vietettyä eräs upea iltapäivä kartanon rannassa kultani kanssa. Tämä Wredeneiden suku kiehtoo minua suuresti.

saimi kankkunen kirjoitti...

Kiva ku mennään maanantaina luokankanssa leirikouluun sinne:DD