Tietoja minusta

Oma valokuva
Anjala, Finland
ahlqvist.taina@gmail.com "Klikkaa" kuvat auki, näkyy paremmin...

lauantai 29. lokakuuta 2011

Hautojen katveessa

Edellisen postauksen innoittamana ja tietysti ajankohtaankin sopien suunnistin tänään Anjalaan, sinne Wredejen pyhättöön. Sihvakan uimalan takana, valtavan suurten ja riippuvien kuusten katveeseen kätkeytyy hautausmaa, joka on todella vanha. Sinne on haudattu joitain Wredejen aatelissukuun kuuluvia, tai ainakin siellä on heidän muisto merkkejään. Olettaisin, että myös hautoja. Kaikki eivät ole Wredejä, mutta astetta parempaa väkeä kuitenkin (olettamus). Ei siellä ainakaan Virtasia tms näy kivissä lukevan.
Paikka on kaunis ja siellä kävellessä aika tuntuu pysähtyvän. Menneisyyden aistii, jopa tälläinen asiaan perehtymätönkin. Paikkaan liittyy paljon tarinoita aaveista ja kummituksista. Suurin osa legendaa, mutta juuri ne tarinat luovat paikan ylle mystisyyden verhon. (ko. hautausmaa on päässyt näin halloweenin kunniaksi Ilta Sanomien TV:een, Vailla selitystä jaksoon: http://www.iltasanomat.fi/viihde/vailla-selitysta-kummitusturistit-pirun-perassa/art-1288424286029.html ) En muuten asiasta tiennyt, kun sinne tänä aamuna suunnistin.


Kappeli. 1860-luvulta. Kun kappelin kiertää keskiyöllä 12 kertaa ja koputtaa jokaisella kerralla oveen, vanha harmaa rouva näyttäytyy. Harmaa rouva on tietenkin Mathilda Wrede.Kakolan vankien 1934 veistämä opeliski Mathildan muistoksi. Melko vaikuttava pysti.


Kun tälle penkille rohkenee istahtaa, niin Mathildan Aave tulee viereen istumaan.
Uskokoon ken tahtoo! Mutta kummallinen vaikutus paikalla on, se myönnettäköön, vaikka aika skeptinen tyyppi olenkin. Kummallisuutta lisäsi entisestään pieni seikka, joka tapahtui kun olin pois lähdössä. Istahdin autoon ja laitoin sen käyntiin...samalla hetkellä radiosta alkoi soimaan DIO:n Holydiver....Olen tätä biisiä sujuvasti reilu vuodenpäivät vältellyt, koska siihen liittyy niin paljon asioita. Juuri kuolema teki niistä asioista muistoja. Kummallinen yhteensattuma, mutta kiltisti annoin sen radion tälläkertaa soida....

5 kommenttia:

Harmaarouva kirjoitti...

Joo,oon itsekkin käyny tolla paikalla ja nähnyt sen Mathildan aaveen istumassa ton penkin puoliskolla jossa on tuo "käsinoja" ,tai mikälie onkaan. Minä ja 2 ystävääni nähtiin se. Ensin hypin 12 kertaa kappelin edessä,koputin oveen 3 kertaa ja sitten käveltiin rauhallisesti sitä pelottava penkkiä kohti ja juostiin kirkuen poist kun viiden metrin päässä sitä penkkiä tajuttiin et jumalauta siin istuu Harmaarouva...

Dylyck kirjoitti...

Tänään itse ensimmäistä kertaa kyseisellä Wreden hautausmaalla käyneenä, kiitos iltasanomien "Vailla Selitystä" -sarjan innoittamana :P Valitettavasti kävin itse päiväsaikaan Anjalan läpi ajaessa Kotkasta pohjoiseen, joten mistään varsinaisesta yöllisestä tutkimusretkestä ei sentään ollut kyse :D Hautausmaa oli hieno kuin mikä, sitä ei voi kieltää. Tuli paikalta myös otettua muutama kuvakin, vastaavaa paikkaa ei koskaan aiemmin ole tullut nähtyä. Toivottavasti joskus pääsisi uudestaan käymään ja sillä kertaa yöaikaan :)

Taina kirjoitti...

Siellä kannattaa ehdottomasti vierailla yöaikaan...mielenkiintoinen kokemus!

Dylyck kirjoitti...

Taina, onko sinulla kokemuksia kyseisestä paikasta ja jos on, niin millaisia?

Taina kirjoitti...

Kyllä siellä on vuosia sitten tullut oltua monenakin yönä, mutta ne pitää käydä jokaisen itse kokemassa ;)