Tietoja minusta

Oma valokuva
Anjala, Finland
ahlqvist.taina@gmail.com "Klikkaa" kuvat auki, näkyy paremmin...

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Retkellä

Käytiin eilen Mikon kanssa ajelemassa pitkin poikin kotikonnuja. Ensteks käytii Korijärvellä Koirojalla, eli "korkalla". Siellä tuli vietettyä lapsuuden kesät uiden ja polskutellen "pohjattomassa" suolammessa. Kaikenlaista legendaa liittyy tähän lampeen; hukkunu sinne on ainakin tusina ja ainakin muutama siellä on tapettu ja varmaan raiskattukkin... osassa lienee jotain perääkin, mutta aina syntyi uusia tarinoita kesäksi ;) Kaunis se paikka oli omalla tavallaan vieläkin, tosin rehevöitynyt ja vandaalien kaltoinkohtelema.


Seuraavaksi ajeltiin muistomerkille, jossa Mikko oli aiemmin käynyt.


Tää on muistomerkki 1918 kapinassa, eli punakapinassa murhattujen Anttonin ja Matin muistoksi. Tää jäi jotenkin mieleen pyörimään, vaikken oikein koskaan ole historiasta niin piitannukkaan. Ilta tuli lueskeltua ko. tapahtumasta ja tapettujen listalta löysin tän toisen nimen jo. Ampumalla oli mestattu ja kuului punaisiin. Tosin sen verran kysymyksiä tästä nousi mieleen, että joutuu varmaan tänäänkin penkaamaan netistä tietoa. Virallisilla listoilla murhapäivä oli nimittäin 5.5, miks se tässä kivessä on 23.4? Ja miks tää kivi on siellä missä se on?
Samoilla nurkilla käytiin myös bongaamassa tää 700-vuotias mänty, aika massiivinen.2 kommenttia:

TP kirjoitti...

Missähän tuo muistomerkki tarkalleen ottaen sijaitsee? Haluaisin käydä sen katsomassa ja se lähellä oleva "kummitustalo" kiinnostaisi myös.
Surmatuista vielä, kummankin tiedot löytyvät Suomen sotasurmat tietokannasta ja tuo Antton on Sylvesterinpoika Niemi, ei siis Matinpoika. Kumpikin kuului valkoisiin.

Taina kirjoitti...

Juu paikkahan sijaitsee Rautakorvessa, Aitomäentieltä kääntyy Raitvieristentielle ja sitä jonkin matkaa, kääntyy vasemmalle tie jolla ei ole nimeä ja on muistaakseni sen varressa. Samoin kummitustalo on samantien varressa.