Tietoja minusta

Oma kuva
Anjala, Finland
ahlqvist.taina@gmail.com "Klikkaa" kuvat auki, näkyy paremmin...

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Ville-kummin saaressa

Torstaina lähdettiin merelle, Ville-kummin saareen. Ville-kummi ite ei tälläkertaa ollut völissä, vaan ahneena paukutti töitä tehtaassa. Torstaina satoi kuin aisaa ja meri myrskysi. Tuuli oli sieltä mereltä päin ja vesi tietenkin nousi jonkinverran. Aamulla olikin sitten näkymä vähän surkee, kun se vesi oli yön aikana laskenut.


Osaa toikin mokoma painaa aika paljon. No, yhdessä tuumin siitä selvittiin.  Sillä välin, kun Bopi onki,


 muut harrastivat vetistä moottoriurheilua, kuinkas muutenkaan.




Sää oli loppujenlopuksi oikein hyvä, huonoista ennustuksista huolimatta. Aattona ihan oikein aurinkoinen.


Kalaakin tuli. Bopi onki oikeastaan koko juhannuksen ja saikin mittavan saaliin, monta ämpärillistä. Ja joka ainoan eväkkään myös perkasi!! Ja sen jälkeen asetteli ne ritilöiden päälle kuivumaan kalliolle. Kalaa Thaimaalaisittain:


Muutkin saivat pari kalaa kukin.



Juhannusaatto vietettiin perinteitä kunnioittaen. Saunaa, ruokaa (paljon), aurinkonlasku, kokko ja hieman virvokkeita.




Tänään oli turkasen hyvä ilma, kun piti kotiin lähteä.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Juhannus

Sehän se olis käsillä, halus sitä sitten tai ei. Toisinaan on aika ärsyttäviä sellaiset "aina on tehty näin" asiat. No, hyvää keskikesän juhlaa kuitenkin kaikille lukijoille! Älkää hukkuko, tai varmistakaa ainakin, että ne sepalukset pysyy kiinni....mikään ei oo niin noloo, kun hukkuu ne kuuluisat sepalukset auki.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Hui!

Istuskelin taas eilen tuolla joella iltahämärissä ja lepuutin aivojani. Kaunista oli niin kuin siellä aina, mutta rauhaani häiritsi ihan läheltä saaresta kuulunut laukaus. Itseasiassa semmonen savun tussahduskin oikein näkyi. En uskaltannu jäädä valkoista lippuu heiluttelee sinne kaislikon reunaan, vaan hipsin tieheni. . .etteivät vaan kohti ammu, meikäläistä kun on toisinaan hieman vaikea erottaa karmeista petoeläimistä.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Ötökkä

Mikälie lutikka, mutta siihen se munansa vääns mun kukkapenkkiin. Kyllä varmaan ohikulkijat taas katteli ja ajatteli, että seonnuhan se on kun istuu keskellä pihatietä kamera töttöröllää ja kuvaa jotain mitä kukaan muu ei näe :)



sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kukka juttui

Tää päivä menikin sitte sairastuvan pyörittämiseen. Itse edelleen todella kovassa yskässä ja nyt sairastu tuo jälkikasvukin. Päivä oli taas tosi kuuma, mutta illansuussa saatiin helpotusta sateen ja ukkosen muodossa. Vähän ois saanu kovemmin kolistella, koska minusta ukonilma on jotenkin kiehtova. Sitä aina silloin muistaa kuinka pieni  ihminen loppujen lopuksi on. Sateen jälkeen kävin vähän märkii kukkasia kuvailees, ja on täs pari kuivaakin.





lauantai 11. kesäkuuta 2011

Hellettä

En oo tänään tehny mitään muuta kun istunnu baadenbaadenissa ja heitelly erivärisiä palloja uima-altaaseen. Se on mun mielestä sopivinta hommaa tämmösenä päivänä. Ei käyny aamulla mielessäkään lähteä Kukonkoivuun roskapönttökisoihin. Säätiedotus kertoi äsken, että en muuten lähde tuota perillistä sinne raahaamaan huomennakaan. Myö ootellaa niitä syöksyvirtauksia ihan täällä kotosalla ja tehdään jotain yhtä hyödyllistä kuin tänäänkin :)





perjantai 10. kesäkuuta 2011

Jäsentenvälisiä...

...ajeltiin keskiviikkona helteisissä ja pölyisissä olosuhteissa Pikkusuolla. Porukkaa tuli paljon enämpi kuin aattelin ja hyvä niin. Ei tullut vaan tuota rataa kasteltua ja toinen kierros oli pakko jättää väliin liian sakean pölyn takia, turvallisuus syistä. Kuvia en oikein kerinnyt montaa napsimaan, kun oli noita kirjallisia tehtäviä. Tässä muutama:


tiistai 7. kesäkuuta 2011

Paskanhajua






"Ei tuo tuuli enää pellolta paskanhajua
on tupa kylmillään
ja tyhjä navetta
piha ruohottunut
vuoto katossa
ja rikki kivitetty joka ainoo ikkuna"


-III Nainen/san. Hanhiniemi

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Retkellä

Käytiin eilen Mikon kanssa ajelemassa pitkin poikin kotikonnuja. Ensteks käytii Korijärvellä Koirojalla, eli "korkalla". Siellä tuli vietettyä lapsuuden kesät uiden ja polskutellen "pohjattomassa" suolammessa. Kaikenlaista legendaa liittyy tähän lampeen; hukkunu sinne on ainakin tusina ja ainakin muutama siellä on tapettu ja varmaan raiskattukkin... osassa lienee jotain perääkin, mutta aina syntyi uusia tarinoita kesäksi ;) Kaunis se paikka oli omalla tavallaan vieläkin, tosin rehevöitynyt ja vandaalien kaltoinkohtelema.


Seuraavaksi ajeltiin muistomerkille, jossa Mikko oli aiemmin käynyt.


Tää on muistomerkki 1918 kapinassa, eli punakapinassa murhattujen Anttonin ja Matin muistoksi. Tää jäi jotenkin mieleen pyörimään, vaikken oikein koskaan ole historiasta niin piitannukkaan. Ilta tuli lueskeltua ko. tapahtumasta ja tapettujen listalta löysin tän toisen nimen jo. Ampumalla oli mestattu ja kuului punaisiin. Tosin sen verran kysymyksiä tästä nousi mieleen, että joutuu varmaan tänäänkin penkaamaan netistä tietoa. Virallisilla listoilla murhapäivä oli nimittäin 5.5, miks se tässä kivessä on 23.4? Ja miks tää kivi on siellä missä se on?
Samoilla nurkilla käytiin myös bongaamassa tää 700-vuotias mänty, aika massiivinen.



sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Tallinna

Tuli sitten siellä Tallinnassa piipahdettua. Kelitkin sattu oikein kohdilleen, niin mikäs siellä oli päivää paistatella. Harmittaa vietävästi, että tuli jätettyä oikee kamera kotiin, kuvattavaa olis nimittäin ollu paljon. Vanhassa kaupungissa etenkin. No, oli pokkari mukana, että saa ne pakolliset reissukuvat perhealbumiin. Takastullessa istuskeltiin aurinkokannella ja seurattiin muuta laivaliikennettä, jota onkin aika paljon. Kokoajan oli näköpiirissä jos minkäkinlaista risteilijää.

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ihan Lomalla!!

Tää viikko on mennyt kaikenlaisten hommien parissa: maalaushommia, pihahommia, puuhommia jne. Niin kuin lomalla kuuluukin, vai kuuluuko??




Näiden lisäksi maalasin, tai oikeestaan öljysin myös puutarhakalusteet.


Siinä ne oottaa pilkkojaansa.


Tää on siihen pilkkomiseen oikein kätevä värkki, kyllä syntyy klapeja!!!


Siinähän niitä onkin jo muutama, koko lava tuli tehtyä täyteen. Nyt ne on läjällään keskellä meidän pihaa. Isoin urakka onkin kantaa ne liiteriin pinolle. Kuivakoon nyt ensin!

Ja nyt Rautakorventien työsiirtola sulkeutuu hetkeksi ja myö lompsahdetaan Tallinnaan!